Water besparen door opvangen regenwater

Water besparen door opvangen regenwater

Hoe u geld en water bespaart

Geld als water verdienen is een bekend gezegde en dat wil iedereen wel. Maar wist u dat u wel geld kunt besparen met regenwater? Dit noemen ze met een duur woord regenwaterrecuperatie en betekent dat u regenwater opvangt en dit gebruikt voor allerlei zaken in en rondom uw huis. Zo kunt u het gebruiken om het toilet mee door te spoelen of de tuin te sproeien. In dit blog leest u er alles over.

Hoe werkt regenwaterrecuperatie?

De werking is eenvoudig: u vangt hemelwater op door de regenpijpen te ontkoppelen en aan te sluiten op een (ondergrondse) watertank of -put. Hier kunt u dan hemelwater uit oppompen wanneer u dit nodig hebt.

Hoe regel ik dit?

Om hemelwater in uw tuin of binnen te gebruiken, heeft u een watertank of -put, leidingwerk en een pomp nodig. Heeft u twee rechterhanden? Dan kunt u dit misschien zelf. Anders is het verstandig om dit aan een hovenier – en loodgieter als u het hemelwater ook binnen wilt gebruiken – over te laten.

Voordelen gebruik hemelwater

Het opvangen en gebruiken van regenwater, beperkt uw grondwatergebruik. Het heeft dus zowel economische als ecologische voordelen. Wat dacht u van:

  • Uit de waterleiding stroomt namelijk zuiver drinkwater van hoge kwaliteit. Het is eigenlijk zonde om hier het toilet mee te spoelen of de tuin te beregenen.
  • Regenbuien worden door de verandering van het klimaat steeds heftiger. Riolen kunnen het soms gewoon niet aan en raken overbelast. Door hemelwater op te vangen in een watertank of -put, ontlast u het rioleringssysteem.
  • Zo heeft u ook altijd een voorraad water in drogere tijden, zodat u gewoon de tuin kunt sproeien, wanneer er vanwege de droogte gevraagd wordt niet teveel kraanwater te gebruiken.

Direct actie ondernemen

Wilt u ook hemelwater afvoeren met pomp? Schakel dan een hovenier in om u hierbij te helpen.

Benieuwd wat een hovenier nog meer voor u kan doen aan werkzaamheden in de tuin? Bekijk dan ook onze andere blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>